GNOME 3.18 - Hivatalos hozzáférést biztosít a Google Drive szolgáltatás használatához

Az Ubuntu Linux rendszer alapértelmezett grafikus felhasználói felületének legújabb verziója - várhatóan a GNOME 3.18 - már alapértelmezetten támogatni fogja a már sokak által közkedvelten alkalmazott online tárterület - a Google Drive szolgáltatás - elérését mindenféle külső alkalmazás használata nélkül.

Ahogyan a legújabb hivatalos információk szerint is olvashatjuk, a GNOME 3.18 verziója újabb nagyszerű mérföldkő lehet - már natívan is támogatni fogja a Google Drive tárterületek hozzáférését - a GNOME alapértelmezett fájlkezelőjén - a Nautilus-on keresztül.

Hogyan is működik?

A Google Drive tárterületünk elérése a számítógép elindításakor alapértelmezetten betöltődik a Nautilus fájlkezelőnk oldalsó sávjába - úgy, mint távoli fájlrendszer. Ez teljesen automatikus lesz - a Google fiókunk GNOME Online fiókrendszerébe történő beléptetésével.

Innentől fogva teljesen hasonló mappaként viselkedik majd, mint egy normál távoli fájlrendszer - például egy, a számítógép hálózatunkon megosztott mappa - valós időben mutatja majd az ott elhelyezett állományok listáját - ráadásul bélyegképes előnézeti ikonok megjelenítésével.

Képesek leszünk feltölteni oda állományokat nagyon egyszerűen - fogd és vidd módszerrel.

Sőt - az állományok tartalmának megtekintéséhez pedig letölteni sem kell majd őket onnan - egyszerűen megnyithatjuk közvetlenül az állományhoz alapértelmezetten társított alkalmazással - például egy .jpg képet a kedvenc képnézegetőnkkel.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.